> Palvelut > Hoito-ohjeet > Patjat

Patjat

Huolellisella hoidolla pidät patjasi miellyttävän puhtaana ja säilytät sen ominaisuudet mahdollisimman pitkään.

1. Kun olet noussut aamulla, anna vuoteesi olla jonkin aikaa sijaamatta, silloin yön aikana kertynyt kosteus haihtuu ja vuode tuulettuu.

2. Imuroi patjan päällinen ja vuoteen alusta siivouksen yhteydessä. Muista, ettei patjaa pidä koskaan tampata. Suuremman siivouksen yhteydessä tarkista runkopatjan jalkojen kiinnitys ja kiristä jalkoja tarvittaessa.

3. Vuoteesi pysyy raikkaampana, kun annat sen olla sijaamatta ja avoimena koko päivän kerran kuussa.

4. Käännä kerran kuukaudessa patjan jalkopää pääpuoleksi tai vaihda parivuoteen patjoja keskenään. Näin vuoteesi kuormitus tasoittuu ja käyttöikä pitenee.

5. Liikuta runkopatjaa aina niin, että kaikki jalat ovat irti maasta, näin kiinnitys ei vaurioidu. Suosittelemme myös sijauspatjan suojan hankkimista, sillä se lisää merkittävästi vuoteen hygieenisyyttä. Asko Bonnell -patjojen jousistotakuu on 10 vuotta, kattaen katkenneet tai irronneet jouset. Hygieniasyistä suosittelemme patjan vaihtoa 5-7 vuoden välein.

6. Huomioi patjoissa ja sijauspatjoissa, joiden pehmusteena on lämpöön ja painoon reagoiva Asko Bonnell -älyvaahto™: jos tuuletat patjaa ulkona pakkasella, älyvaahto kovettuu. Tämä on älyvaahdon ominaisuus. Siirrä patja sisälle lämpimään varovaisesti siinä muodossa, johon se on jähmettynyt ja anna sen lämmetä ja suoristua rauhassa.