> Sisustus > Sisustusideat > Patjan valintaopas

Askon patjan valintaopas

Oikean patjan valinta on tärkeä päätös. Hyvin nukutun yön jälkeen olo on levännyt ja energinen, uusi päivä voi alkaa.

Asko Bonnell® on Askon oma patjamerkki, joka tarjoaa laajan valikoiman älyvaahto-, joustin-, runko- ja sijauspatjoja sekä moottori- ja jenkkisänkyjä. Oli mieltymys enemmän kohti myötäilevää pussijousitettua patjaa tai kehon ominaisuuksien mukaan yksilöllisesti muotoutuvaa Asko Bonnell -älyvaahtopatjaa®, Asko Bonnell® -mallistosta löytyy takuulla sopiva patja. Kaikki Asko Bonnell® -tuotteet tarjoavat erinomaisen nukkumisergonomian kaikille. Ensimmäisestä patjasta lähtien Asko Bonnell® on ollut patjojen edelläkävijä sekä Suomen suosituin patja.

Olemme jakaneet Askon patjamalliston alta löytyvien kuvien mukaisiin taulukoihin, helpottaaksemme patjan valintaa.

Avainlippu

Kaikki Asko Bonnell® -malliston patjat ovat kotimaisia Avainlippu-tunnuksen omaavia laatutuotteita.

Pussijousitus

Pussijousitetun patjan kaikki jouset ovat pakattu omiin kangaspusseihinsa. Pussit ovat kiinni toisissaan liimalla niin, että jokainen jousi pääsee toimimaan itsenäisesti. Näin patjat myötäilevät nukkujaa hyvin. Patjan kovuuteen vaikuttaa sekä jousilangan paksuus että pussijousten kappalemäärä. Kaikissa Askon jousitetuissa patjoissa on käytössä pussijousi.

Joustokangas

Joustokangas antaa patjan pintaan nimensä mukaisesti lisää joustavuutta. Pinta myötäilee paremmin kehoa ja korostaa pussijousituksen merkitystä. Patjasta tulee myötäilevämpi ja samalla mukavampi.

Allergiatunnus

Jotta yöunet olisivat varmasti levolliset, on tärkeää, että patja ei aiheuta nukkujassa allergisia reaktioita. Vuoden 2009 syksyllä Asko Bonnell® toi ensimmäisenä Suomessa markkinoille patjamalliston, joka on kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa.

5-vyöhykkeellinen

Vyöhykkeelliset patjat myötäilevät tavallista pussijousitusta paremmin. 5-vyöhykkeinen pussijousitus tarkoittaa, että itsenäisesti työskenteleviä jousia on patjassa kahdella eri kovuudella. Hartian alueella patjassa on pehmeämpi jousi kuin keskivartalon kohdalla ja patjan päädyissä. Näin keskivartalo saa enemmän tukea ja hartian seutu enemmän myötäilevyyttä.

Ilmastoitu rakenne

Patjan rakenteisiin on tehty ilmastoinnillisia ratkaisuja. Pintavaahtomuovi on rei’itetty, jonka ansiosta pinta hengittää pystysuunnassa. Ilmastoitua rakennetta on käytetty Elise-patjoissa, joissa on rei’itetyn pintavaahdon lisäksi 5-vyöhykkeinen AirPocket -pussijousitus. Näiden pussijousien pussit ovat niin ikään rei’itetty. Tämä antaa ilman kiertää patjan sisällä vaakatasossa.

Pussijousen korkeus

Patjan nukkumamukavuuteen vaikuttaa myös jousen korkeus. Matalat jouset tukevat nukkujaa nopeasti heti patjan pinnalta. Korkeat jouset päästävät nukkujan matalammalle, kunnes alkavat kannattelemaan nukkujaa hieman syvemmältä. Korkeampi jousi antaa patjalle enemmän nukkumamukavuutta myötäilevyydellään.

Runkopatjat

Runkopatja on käytännöllinen patjaratkaisu. Jalat voit vain kiertää sängynrunkoon kiinni ja näin runkopatjasi on valmis nukuttavaksi. Askon mallistosta löytyy eri kokovaihtoehdot runkopatjoista ja voit tilata itsellesi juuri sellaisen runkopatjan, jonka tarvitset. Hyvään runkopatjaan kannattaa investoida!

Jenkkisängyt

Jenkkisänky on muhkea ja näyttävä vuodekokonaisuus. Jenkkisängyt koostuvat verhoilluista alarungosta ja sen päälle tulevasta erillisestä patjasta. Alarunko voi olla jouseton tai siinä voi olla jousitus. Asko Bonnell® -malliston Emilia-jenkkisängyissä on alarungoissa Bonnell-jousitus. Bonnell-jousitus tarkoittaa perinteistä jousitusmallia, jossa jouset ovat kiinnitetty toisiinsa rautalangalla. Bonnell-jousi antaa laaja-alaista joustoa ja sänkykokonaisuudelle hyvän myötäilevyyden. Elise-jenkkisänkyjen alarungoissa on pussijousitus, joka antaa patjalle entistä enemmän nukkumamukavuutta myötäilevyydellään.

Moottorisängyt

Moottorisänky on monipuolinen ratkaisu patjaksi. Säädettävän alarungon ansiosta sängyn tyynypäädyn ja jalkopään saa nostettua erikseen haluttuihin asentoihin. Moottorisängyt tuovat helpotusta moniin vaivoihin ja mukavuutta illan rentoutumiseen. Flunssan mukana tulevaan tukkoisuuteen saa apua nostamalla sängyn tyynypään ylös. Helpotusta särkeville jaloille saat nostamalla jalkopään ylös. Mikäli tapanasi on rentoutua lukemalla kirjaa, voit hakea yksilöllisesti juuri sinulle sopivan lukuasennon säätämällä sekä patjan tyynypäädyn että jalkopään sopiviin asentoihin.

Asko Bonnell -älyvaahto®

Asko Bonnell -älyvaahtopatjamallistoista® löytyy kattavasti moottorisänkyjä, runkopatjoja, jenkkisänkyjä, erillisiä älyvaahtopatjoja sekä nukkumamukavuuden viimeisteleviä sijauspatjoja.

Asko Bonnell -älyvaahto® antaa nukkujalle painottomuuden tunteen sekä rauhallisen ja rentouttavan unen. Nukkumisasentoa ei tarvitse muuttaa jatkuvasti, koska nukkujan kehoon kohdistuva pintapaine jakautuu tasaisesti. Se estää pintaverenkiertoa häiritsevien painekohtien muodostumista eli puutumista. Kaikkien älyvaahtosarjojen patjat ovat saatavana perinteisellä Asko Bonnell -älyvaahdolla®, joka muotoutuu yksilöllisesti vartalon lämmön ja painon mukaan. Lisäksi Asko Bonnell® Dream-sarjan tuotteille on saatavana uudenlainen älyvaahtolaatu®. Cumulus on uuden sukupolven älyvaahtoa®, joka tarvitsee muotoutuakseen vain kehon luonnollisen painon. Patja muotoutuu nopeasti nukkujan liikkeiden mukaan ja auttaa löytämään nopeasti ergonomisimman nukkuma-asennon. Patjat sopivat erittäin hyvin selkä- ja hartiakivuista kärsiville, koska Asko Bonnell -älyvaahto® tukee erinomaisesti myös sivusuunnasta.

Vyöhykkeellinen Asko Bonnell -älyvaahto®

AirFlow- ja Dream-patjat ovat vyöhykkeellistä älyvaahtoa®, joihin on tehty ilmanvaihtoa parantavia ratkaisuja. Patjan materiaali antaa lisätukea viilentävällä vaikutuksella. Vältä nukkuessa kipeytyvät olkapäät ja hartian seutu. Hartiavyöhykkeen pisarakanavoitu pohjavaahto antaa myötäilevyyttä olkapäälle, samalla kun keskivartalo saa enemmän tukea. AirFlow- ja Dream-sarjoissa on kiinnitetty erityistä huomiota nukkumisen mikroilmastoon ja kehittyneempään nukkumismukavuuteen vyöhykerakenteen ansiosta. Vyöhykkeellisen patjan etu on ihmisestä yön aikana poistuvan kosteuden ja ylimääräisen lämmön siirtyminen nukkujasta poispäin ja haihtuminen sekä raikkaan korvaavan ilman virtaaminen nukkujaa kohti.